bc_bg02

tala fou

2022 O le Sauniga Fa'ai'u o Ta'aloga Olimipeka i Beijing

I le po o Fepuari 20, o le "Bird's Nest" na fuafua e avea ma sami o le fiafia.

Ua toe potopoto faatasi tagata taaalo mai le lalolagi atoa ma le lalolagi atoa e fiafia i le sauniga faaiu o Taaloga Olimipeka o le Taumalulu le sauniga faaiu o Taaloga Olimipeka o le Taumalulu.

O le a tatou aumaia faatasi le Olimipeka o le Taumalulu o Beijing i se faaiuga manuia.

fou (3)

Ou te fiafia e faasoa atu ia te oe e lima taimi e le mafaagaloina i le Olimipeka o le Taumalulu 2022 i Beijing.

2.23 (3)

Beijing 2022 Winter Olympic Games freestyle faase'e oso tele a tama'ita'i, na'o le sili atu ma le tausaga o toleniga, o le Gu Ailing a Saina i le oso mulimuli mo le taimi muamua i le faigata sili ona maualuga o le 1620, maua ai se togi maualuga o le 94.50, ma le togi atoa o le 188.25 'ai e manumalo ai i le pine auro, ma faia ai le talafaasolopito.Na manumalo le ali’i Falani o Tess Ledeuxl i le pine siliva e 187.50 ‘ai, ae manumalo le ali’i Suiselani Mathilde Germaud i le pine apamemea e 182.50 ‘ai.

2.23 (2)

le tino agavale liliu 1620 tikeri le saogalemu pu'eina ipu "fa'afefea le faigata o lenei gaioiga? O le taimi nei o le "fa'aalo" o le oso tele a tama'ita'i. O le a le mea e sili atu ai le ofo o Gu Ailing e le'i pa'i lava i lenei gaioiga i tauvaga aloa'ia muamua.

2,O le ali’i Iapani Yuzuru Hanyu na tulaga 21 i le tauvaga fa’ase’e fua a ali’i i le fa’ase’e fa’atusa.

O le gaioiga muamua o le tatalaga o le oso a le Axel i le fa vaiaso (4A), ae na pa'ū ina ua le mafai ona pulea lona ogatotonu o le kalave ma tulaueleele.

fou

'4A e leai se tasi na manuia e leai se tasi na te iloa pe faapefea ona manuia i nisi taimi ou te manatu foi e leai se tasi e mafai ona manuia'

E pei o se tasi o oso sili ona faigata i le faasee o ata.E leai se tagata taalo na faia muamua i se tauvaga aloaia, ae na ia filifili e taumafai e luitauina.O le tasi le manuia po o le toilalo e le faauigaina ai le maoae, o le solia o tapulaa a le tagata ma le aʻea o mauga maualuluga o le matagofie moni lea o taaloga faatauva!

3,

2.23 (5)

Ina ua fetaui le Olimipeka o le Taumalulu ma le Tausaga Fou a Saina, na faaaoga e Matt Weston, o se tagata e 24 tausaga le matua o le taavale kiona mai Peretania, le avanoa e faaaofia ai se aganuu masani a Saina.i le aso 3 o Fepuari, na ia faʻasoaina ai se ulugalii Saina Tausaga Fou na tusia i se pulumu i luga o lana faʻasalalauga faʻasalalau, ma fai atu i tagata faʻasalalau e mate le mea na tusia.o le ata na faʻasalalau ma maua ai le tele o pisa ma le fiaselau o fiafia.

4.

2.23 (6)

O Oleksandr Abramenko o Ukraine na manumalo i le pine siliva ae o le sui o le Komiti o le Olimipeka a Rusia o Ilya Burov na manumalo i le pine apamemea.

O lenei ata o loʻo i luga o le taimi lea na maualuga ai le lima o Ilya Burov ma fusi mau ia Abramenko aʻo latou faʻasoa lo latou fiafia ina ua maeʻa le faʻasalalauga mulimuli.

5.

fou (2)

O ia o le talatuu faaSiamani faasee saoasaoa "Grandma Skater" Claudia Pechstein, ua manumalo i pine auro e lima, malepe faamaumauga o le lalolagi ma ua atoa lona 50 mo le lona valu o taimi i le Olimipeka o le Taumalulu.E ui ina na mae'a o ia i le tulaga mulimuli i le tuuga faasee 3000m, ae sa matua fiafia lava "Na ou faasee atu i le tini ma se ataata i o'u foliga".E pei ona fai mai Pechstein, "Ua matutua oʻu vae, ae o loʻu fatu o loʻo laʻititi lava."Matou te fa'afetai i le fitafita tuai o lo'o tumau ma pipiimau i lana miti.

2.23 (8)

Bai Chang(Hundredcare) fa'amoemoe o le a manuia galuega a tagata uma e pei o le Olimipeka o le Taumalulu a Beijing,'Tasi le Lalolagi, Tasi Aiga': O le Olimipeka o le Taumalulu a Beijing ua fa'ai'u i se sauniga mata'ina'


Taimi meli: Feb-23-2022